Το ξενοδοχείο «Νικολέτα» αποτελεί ένα στολίδι για το καταπράσινο Καταφύγι. Η Τοπική Κοινότητα Καταφυγίου ανήκει στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού και βρίσκεται σε υψόμετρο 1500μ. Η προσέγγιση του γίνεται είτε από την ανατολική πλευρά των Πιερίων, ακολουθώντας τη διαδρομή Κατερίνη – Φωτεινά – Σκοτεινά – Φτέρη – Καταφύγι, είτε από τη δυτική πλευρά, ακολουθώντας τη διαδρομή Βελβεντό – ξωκλήσι Αγίας Τριάδας – ρέμα Λάφιστας – φαράγγι «Σκεπασμένο» – γέφυρα Καταφυγίου – Καταφύγι, μέσα από δρόμους δασικούς και ανηφορικούς, πλαισιωμένους από βλάστηση οργιαστική, πανύψηλα δένδρα, εντυπωσιακά βράχια και τον ήχο των νερών και των μικρών καταρρακτών, που ρέουν αδιάκοπα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Για τους φυσιολάτρες, το Καταφύγι αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό και προσφέρεται τόσο για χαλάρωση όσο και για δράση! Ορισμένες από τις δραστηριότητες τις οποίες μπορεί να κάνει ο επισκέπτης είναι: πεζοπορία, ορειβασία, εκδρομή στα Πιέρια με JEEP, πικ νικ, ιππασία, mountain bike και flying fox. Συγκεκριμένα όσοι επισκεφθούν το Καταφύγι στις 15 Αυγούστου θα παρευρεθούν στην ετήσια γιορτή Μπομπότας, ενώ στα μέσα Ιουνίου πραγματοποιείται αγώνας Rally που τερματίζει στο Καταφύγι.

Το ξενοδοχείο «Νικολέτα» στεγάζεται σε ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις και διαθέτει εννέα ευρύχωρα και καλαίσθητα δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, καθώς και ένα προσαρμοσμένο για άτομα με αναπηρία. Κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου έχει τη δική του αισθητική, προκειμένου να παρέχει στους επισκέπτες όλες τις ανέσεις για μια ευχάριστη ονειρεμένη διαμονή. Το ξενοδοχείο διαθέτει επιπροσθέτως  parking και υπηρεσία  room service καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η επιλογή χρωμάτων και η διακόσμηση, δίνουν μια ιδιαίτερη νότα σε κάθε δωμάτιο. Ξεκινώντας ο εκάστοτε επισκέπτης την ημέρα του και πριν αναχωρήσει για μια όμορφη βόλτα στο Καταφύγι, μπορεί να απολαύσει ένα πλούσιο πρωινό στο δωμάτιο ή στο ευχάριστο περιβάλλον της τραπεζαρίας δίπλα στο τζάκι, μέσα σε φιλική και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Στο μπαρ του ξενοδοχείου θα βρει σίγουρα ένα δροσερό χυμό, ένα παγωμένο τσάι, καφέ ή ποτό.

Η μοναδική θέα αγκαλιάζει κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου. Η συντροφιά του τζακιού να δημιουργεί την πιο όμορφη ατμόσφαιρα και ο κομψός διάκοσμος με τις παρεχόμενες ανέσεις, συνθέτουν το μοναδικό αίσθημα φιλοξενίας, το οποίο το ξενοδοχείο «Νικολέτα» θέλει να μεταδώσει σε κάθε επισκέπτη της περιοχής!