Έκθεση Τοπικών & Βιοτεχνικών ΠροϊόντωνΠανελλήνιος Ποδηλατικός Γύρος Λίμνης Πολυφύτου (50χλμ)Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑιωροπτερισμούΑποκριά στα Σέρβια, στο Βελβεντό και στο ΠλατανόρευμαΓιορτή ΡοδάκινουΈθιμο της ΜαρούδαςΦεστιβάλ Τεχνών 'Θεοδώρεια'Ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών ΧορώνΓιορτή Γαπρακιού και παραδοσιακής πίταςΠρωτοχρονιάΈθιμο ΛουκανικοφαγίαςΠολιτιστικές εκδηλώσεις εορτασμού Αγ. Κυριακής

Έκθεση Τοπικών & Βιοτεχνικών Προϊόντων στα Σέρβια τον  Ιούνιο  διοργανώνεται από τον Σύλλογο Εθελοντών ΄΄Σέρβια Εν Δράσει΄΄ με την υποστήριξη του Δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου Σερβίων

Η συγκεκριμένη έκθεση δίνει τη δυνατότητα  σε παραγωγούς και επιχειρήσεις να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους και ταυτόχρονα στους επισκέπτες να γνωρίσουν αυτά τα προϊόντα ενώ συνδυάζεται και με παράλληλες εκδηλώσεις (μουσικά σχήματα, ενημερωτικές ημερίδες στο χώρο της έκθεσης).

Πανελλήνιος Ποδηλατικός Γύρος Λίμνης Πολυφύτου (50χλμ) Διοργανώνεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη τον  Ιούνιο  από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών με την υποστήριξη του Δήμου. Συμμετοχές από όλη την Ελλάδα (350-400 ποδηλάτες κάθε ηλικίας)

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού. Διοργανώνεται από την Πανελλήνια Επιτροπή Αιωροπτερισμού και τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού τα τελευταία 10 χρόνια κάθε  Ιούλιο  με τη συμμετοχή Ελλήνων αλλά και ξένων αιωροπτεριστών στην Παλιά Καστανιά Σερβίων όπου και βρίσκεται η πίστα απογείωσης σε υψόμετρο χιλίων μέτρων. Από αυτό το πρωτάθλημα αναδεικνύονται οι έλληνες πρωταθλητές οι οποίοι συμμετέχουν στις διεθνείς διοργανώσεις

Αποκριά στα Σέρβια, στο Βελβεντό και στο Πλατανόρευμα. Κάθε βράδυ ανάβει ένας φανός σε συγκεκριμένη γειτονιά ενώ την  Κυριακή της Αποκριάς  γίνεται η καθιερωμένη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών σε Σέρβια, Πλατανόρευμα, Βελβεντό.

Γιορτή Ροδάκινου στο Βελβεντό το  πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου  που συνδυάζεται και με άλλες τριήμερες εκδηλώσεις. (εκθέσεις, ημερίδες, μουσικές βραδιές κ.α.)

Έθιμο της Μαρούδας. Γιορτή για την γονιμότητα και την καρποφορία τον  Ιούλιο  στο ιστορικό Καταφύγι  (το χωριό του Ζορμπά).

Φεστιβάλ Τεχνών »Θεοδώρεια» στα Σέρβια το  τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου  με συναυλίες κλασικής μουσικής στο Υπαίθριο Θέατρο και στο Βυζαντινό Κάστρο Σερβίων.

Ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών των Πολιτιστικών-Μορφωτικών Συλλόγων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού. Διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικό οικισμό του Δήμου.

Γιορτή Γαπρακιού και παραδοσιακής πίτας στα Σέρβια από τον Σύλλογο Γυναικών Σερβίων τον  Δεκέμβριο πριν από τα Χριστούγεννα .

Πρωτοχρονιά – Οι Βασιλιάδες της Καστανιάς, τα Ρογκατσάρια στο Τρανόβαλτο, οι Αράπηδες στο Λιβαδερό, οι Καπεταναραίοι στο Πλατανόρευμα. Παραδοσιακό έθιμο ντυμένοι με παραδοσιακές στολές επισκέπτονται τα σπίτια του χωριού

Έθιμο Λουκανικοφαγίας στο Βελβεντό – Πραγματοποιείται ανήμερα του Αγ. Αθανασίου  18 Ιανουαρίου  στο εκκλησάκι που βρίσκεται στις πρόποδες των Πιερίων.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις εορτασμού Αγ. Κυριακής την  πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου  στα Σέρβια από τον Μ.Ο. Σερβίων.