Εκτύπωση

Ενημερωτική συνάντηση από το Κέντρο Κοινότητας

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Δελτία Τύπου

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού πραγματοποίησε τη Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Γνωρίζοντας το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας» με ομιλήτρια την υποδιευθύντρια του ΣΔΕ κα Φωτεινή Καγιόγλου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενημέρωσης των αλλαγών που ορίζει η νέα κοινή υπουργική απόφαση που αφορά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης με θέμα: «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)» η οποία ορίζει ότι οι  δικαιούχοι ενήλικες έως 45 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση υποχρεούνται είτε να συμμετάσχουν στις εξετάσεις  απόκτησης απολυτηρίου δημοτικού σχολείου είτε να εγγραφούν σε: α) σχολεία δεύτερης ευκαιρίας ή στα παραρτήματα αυτών, β) εσπερινά γυμνάσια.

Εκτύπωση

Ξεκίνησε η κατασκευή πεζοδρομίου στην επαρχιακή οδό Βαθυλάκκου – Ροδίτη. Καθημερινές αποκαταστάσεις βλαβών στο Βελβεντό

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Δελτία Τύπου

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή πεζοδρομίων κατά μήκος της επαρχιακής οδού που συνδέει τους οικισμούς Βαθυλάκκου, Μεσιανής, Κουβουκλίων, Ροδίτη. Έναν περίπου μήνα μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από το Δήμαρχο Σερβίων–Βελβεντού Αθανάσιο Κοσματόπουλο και τον ανάδοχο του έργου, ξεκίνησε το έργο κατασκευής πεζοδρομίων μήκος 1400μ. ενώ θα τοποθετηθούν φωτιστικά, παγκάκια, καλάθια απορριμμάτων κ.α. δίνοντας μία διαφορετική εικόνα αλλά και ασφάλεια για τους πεζούς και τους μαθητές στον συγκεκριμένο οδικό άξονα.

Παράλληλα αυτές τις ημέρες συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης βλαβών στα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης της Δ.Κ. Βελβεντού. Καθημερινά συνεργεία υδραυλικών και τεχνικών του δήμου επεμβαίνουν στα σημεία που έχουν παρουσιαστεί βλάβες και οφείλονται κυρίως στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των δικτύων (παλαιότητα και κακή κατασκευή). Σε συνδυασμό με τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκαλούνται συχνά και μεγάλα προβλήματα με ότι συνεπάγεται αυτό στον τρόπο και στο χρόνο της αποκατάστασης.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤOMEA ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ