Εκτύπωση

Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας στο πλαίσιο λειτουργίας του Εδαφολογικού Κέντρου Σερβίων

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Δελτία Τύπου

Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας στο πλαίσιο λειτουργίας του Εδαφολογικού Κέντρου Σερβίων

 Βίντεο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://vimeo.com/113603629

Αθανάσιος Κοσματόπουλος, Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού

Γεώργιος Χαραλαμπίδης, Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών

Δημήτρης Κουκάλης, Εντεταλμένος Σύμβουλο του Δήμου και υπεύθυνος για την διαχείριση-λειτουργία του Εδαφολογικού

Δρ. Νικόλαος Ασημόπουλος, Πρόεδρος ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Το πρώτο ουσιαστικό και σημαντικό δείγμα γραφής για τα πλεονεκτήματα και τις προοπτικές που προσφέρει η λειτουργία του Εδαφολογικού Κέντρου Σερβίων αποτέλεσε η υπογραφή, από τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Κοσματόπουλο και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Δρ. Νικόλαο Ασημόπουλο, πρωτόκολλου   συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού και του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

 Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το κτίριο του Εδαφολογικού Κέντρου Σερβίων -που παρέμενε ανενεργό εδώ και δύο δεκαετίες περίπου και θα συστεγάσει το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου - αποκαταστάθηκε, συντηρήθηκε και πλέον είναι έτοιμο να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει τον αγροτικό κόσμο του δήμου αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας, στελεχωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό και επιστήμονες.

 Η λειτουργία του Εδαφολογικού ήταν μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής με την πρώτη συνεργασία να αφορά το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητές και φοιτητές του οποίου, με αφορμή την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου, επισκέφθηκαν τους χώρους του Εδαφολογικού Κέντρου όπου και ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο Σερβίων–Βελβεντού και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του Δήμου υπεύθυνο για την διαχείριση-λειτουργία του Εδαφολογικού κ. Δημήτρη Κουκάλη.

 Πιο συγκεκριμένα σπουδαστές του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών με επικεφαλής τον Πρόεδρο και καθηγητή του τμήματος κ. Γεώργιο Χαραλαμπίδη, Καθηγητής βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Εδαφολογικού το οποίο από εδώ και πέρα θα αποτελεί μέρος τις πρακτικής τους εξάσκησης, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, συνδέοντας έτσι την θεωρητική με την εργαστηριακή εκπαίδευση. «Ήταν ζήτημα άμεσης προτεραιότητας η λειτουργία του Εδαφολογικού Εργαστηρίου» τόνισε ο κ. Κοσματόπουλος υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη βαρύτητά του στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού.

Η συγκεκριμένη συνεργασία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

 - Υλοποίηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

 - Ανάπτυξη ερευνητικών υποδομών

 - Οργάνωση συνεδρίων

 - Επιμόρφωση κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού κ.α.

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας καθηγητές και φοιτητές συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Σταύρο Παπαδόπουλο επισκέφθηκαν την Βυζαντινή Καστροπολιτεία των Σερβίων όπου και τους έγινε σχετική ενημέρωση από την Πρόεδρο του Μ.Ο. Σερβίων κα. Χρυσάνθη Καραγιαννίδου.